Preview Mode Links will not work in preview mode
Интервю подкаст на български за бизнес, технологии и култура.
Нов епизод всяка седмица.
Слушайте във всички подкаст платформи и YouTube. 
 
 
 

От видео поредицата - бар маркетинг

Apr 9, 2019

В последния епизод на видео поредицата Как да [си отвориш бар] говорихме за дигиталния маркетинг.

Ето и обещаните Стъпка-по-Стъпка идеи от Деската Дончева:


7 важни съвета за онлайн маркетинга

1. СОЦИАЛНИТЕ МЕДИИ СТРУВАТ ПАРИ

Да, ще кажете вие, всички сме там безплатно, но за да постигнеш бизнес целите си чрез социалните медии трябва да си платиш, като дори това да не става директно с пари, много често те изискват страшно много време и познания, които струват ПАРИ. Освен това, ако наистина искате да бъдете разпознаваеми и да правите бизнес ще откриете че платените постве и техники ви правят много по-разпознаваеми;

 

 

2. УСПЕХЪТ ЗАВИСИ ОТ БРОЯ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ, КОИТО ИМАТЕ И ТЯХНОТО „КАЧЕСТВО“ 

Когато става въпрос за онлайн маркетинг и по-специално за социални медии, обемът е преди всичко. После разбира се е важно до какво степен този обем е релевантен с предлаганата от вас стока или услуга. Независимо дали става дума за Facebook, Instagram, Twitter, Youtube или Snapchat, Успехът идва от наличието на последователи и изграждането на този списък отнема време.

3. ИМА ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН НАЧИН ДА РЕАЛИЗИРАТЕ СТРАТЕГИЯТА СИ  

Има много експерти, гурута и пр. Които ще ви дават правилните техники и стъпки. Въпреки това, имайте предвид, че няма един единствен начин, който да работи за всички. Всъщност ще откриете, че това, което всъщност работи за вас, е комбинация от различни стратегии, които са работили другаде.

4. В СОЦИАЛНИТЕ МЕДИИ АЛГОРИТМИТЕ ПОСТОЯННО СЕ ПРОМЕНЯТ

Ако днес се чувствате комфортно с нещо, което сработва за вас и вашия бизнес и ви носи печалба, то няма никакви гаранции, че това нещо ще продължи да съществува под същата форма и условия и в бъдеще. Платформите и техните аудитории се развиват много бързо и в този ред на мисли знанията за тях бързо остаряват и стават нерелевантни. Това е и причината работата с тях да е много динамичен процес изискващ много и постоянно учене.

5. СОЦИАЛНИТЕ ПЛАТФОРМИ НЕ СА ТОЛКОВА ЕФЕКТИВНИ КОЛКОТО ЛИЧНИТЕ

Важно е да разберем, че за разлика от уебсайт, профилите ни в социалните мрежи не са наши и ние не определяме правилата в тези платформи. Все пак, ако не заплащаме ние не достигаме до цялата си общност от последователи във Facebook или Instagram. Важно е да разберем, че отправната и най-важна точка е нашия уебсайт и в него ние трябва да инвестираме най-много. Следващата по важност е базата ни от данни в имейл листата ни.

6. НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕТЕ НАВСЯКЪДЕ

Би било хубаво да бъдем във Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram, YouTube, Blab, Periscope, Ning и някоя от другите топ 50 социални платформи. Но също така е важно да не забравяте, че основния ви бизнес е бара и ако маркетинговата ви стратегия отнема твърде много от времето Преценете внимателно къде са вашите фенове и се концентрирайте само в тези социални медии, които са релевантни за бизнеса ви.

7. ЩЕ ТЪРПИТЕ ПРОВАЛИ

Вярвате или не се случват на всеки бизнес и освен ако нямате колосални бюджети, с които да наемете специалисти за всяка една част от онлайн маркетинговата ви стратегия ще има слаби представяния в някой от социалните медии.